چهارشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۸

به‌مناسبت هفته دولت؛

آیین افتتاح پروژه بازطراحی کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان برگزار شد

افتتاح باز طراحی کتابخانه کفعمی

آیین افتتاح پروژه بازطراحی کتابخانه عمومی آیت‌الله کفعمی زاهدان با حضور سیامک محبوب، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد؛ پروژه‌ای که با هدف بهسازی فضای کتابخانه، ارتقای کیفیت خدمات و تبدیل این مرکز فرهنگی به فضایی جذاب، پویا و متناسب با نیازهای نسل جدید به بهره‌برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی سیستان وبلوچستان، سیامک محبوب؛ معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در آئین افتتاح پروژه باز طراحی کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان اظهار کرد: کتابخانه‌ها باید به مکانی جذاب و پویا، پاتوقی برای جوانان و نوجوان تبدیل شود که علاوه بر مطالعه، بستری برای تعامل اجتماعی، خلاقیت و یادگیری مهارت‌های جدید فراهم کنند.

وی گفت: در باز طراحی کتابخانه‌های عمومی سعی کرده‌ایم تا به نیازهای مخاطبین با سلیقه‌های جدید پاسخ دهیم و به همین منظور در باز طراحی کتابخانه‌ها کیفیت بصری تجهیزات (به‌ویژه رنگ‌بندی) و نیز کیفیت فعالیت‌ها، رویدادها و خدمات ارائه‌شده از سوی کتابداران مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

معاون توسعه کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به نگاه ویژه دبیرکل کتابخانه‌های عمومی به استان گفت: با هدف ارائه خدمات کتابخانه‌ای به مناطق محروم و دورافتاده استان تا «هفته کتاب»، دو دستگاه کتابخانه سیار کامینونت از سوی نهاد به استان تحویل خواهد شد.

وی از مسئولان استانی و خیرین فرهنگ‌دوست دعوت کرد تا با مشارکت در تأمین هزینه‌های تجهیز این ناوگان، در توسعه عدالت آموزشی سهیم باشند.

آیین افتتاح پروژه بازطراحی کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان برگزار شد

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی کشور با انتقاد از نگاه صرفاً سازه‌ای به کتابخانه‌ها، بازطراحی این فضاها را نه یک امر ساختمانی، بلکه یک کنش فرهنگی دانست و تصریح کرد: کتابداران باید با طراحی رویدادها و فعالیت‌های مستمر، این مکان‌ها را به کانون‌های رشد و گفت‌وگو تبدیل کنند تا نوجوانان برای مطالعه و تعامل فکری، محیط کتابخانه را به سایر فضاها ترجیح دهند.

محبوب در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به جایگاه تمدنی سیستان، بر ضرورت تقویت مؤلفه‌های «حکمت ایرانی» در فضاهای فرهنگی این خطه تأکید کرد و افزود: هدف غایی ما، پرورش نسلی است که با تکیه بر دانش و شجاعت، آینده‌ساز ایران باشد؛ اگر این کتابخانه‌ها بتوانند حتی یک نفر را در این مسیر یاری کنند، رسالت ما به سرانجام رسیده است.

عباسعلی ارجمندی؛ سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری نیز در این مراسم گفت: هر تغییر یا سیاستی که میخواهیم اجرایی کنیم اول باید در باورها، ارزش‌ها و عادت‌های مردم یا سازمان ریشه بدواند. اگر فرهنگ پشتیبان نباشد، آن اقدام دوام نمی‌آورد و به نتیجه نمی‌رسد.

ارجمندی افزود: کتابخانه باید فضای سنتی داشته باشد و در عین حال بتواند خود را با تغییرات روز جامعه مطابقت دهد تا بتواندبه نیازهای نسل امروز پاسخ دهد.

آیین افتتاح پروژه بازطراحی کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان برگزار شد

وی عنوان کرد: فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین مطالعه شود و باید تلاش کنیم ادبیات و زبان فارسی در فضای مجازی آسیب نبیند.

حسینعلی خودکار؛ سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های استان است و افرادی در این کتابخانه مطالعه کرده‌اند اکنون در رده‌های مختلفی مسئولیت استانی و کشوری دارند.

وی باز طراحی و بروزرسانی خدمات کتابخانه‌های عمومی را رویکرد جدید نهاد در تبدیل کتابخانه به پایگاه فرهنگی عنوان کرد و گفت: کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان پس از کتابخانه ایرج افشار و شهید بهشتی خاش سومین کتابخانه استان است که باز طراحی خدمات رسانی در آن برزورسانی شده است.

آیین افتتاح پروژه بازطراحی کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان برگزار شد

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان سیستان و بلوچستان با تاکید بر عدالت فرهنگی گفت: جذب نیرو و تکمیل زیرساخت‌ها در دستور کار نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای تبدیل کتابخانه به یک پایگاه اجتماعی و مکانی گفت‌وگو محور، مرکزی و خدمات رسان قرار دارد.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های استان در پایان با اشاره به سیاست کلان «عدالت فرهنگی» در کشور، یادآور شد: با افزایش اختیارات استانی، روند بهسازی کتابخانه‌ها در سیستان و بلوچستان شتاب بیشتری گرفته است. .

آیین افتتاح پروژه بازطراحی کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان برگزار شد

آیین افتتاح پروژه بازطراحی کتابخانه آیت‌الله کفعمی زاهدان برگزار شد